Γλυκό σαλάμι (ή μωσαϊκό)

2013-08-26 16:55

Υλικά:

  • 225 γρ. σπασμένα μπισκότα χωρίς γλουτένη (εγώ χρησιμοποίησα τις βάφλες της "3 PAULY")
  • 1 κούπα κακάο χωρίς γλουτένη - διαλέξτε το με προσοχή!
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη - χρησιμοποιήστε καλύτερα κανονική ζάχαρη για μεγαλύτερη ασφάλεια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/3 κούπας κονιάκ - πίνεται ελεύθερα ( ή 3-4 κουταλιές γάλα)
  • 1 κούπα καρύδια (ή αμύγδαλα)


Εκτέλεση:
Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει, όχι να λιώσει, και χτυπήστε το με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε το κακάο και το γάλα. Θρυμματίστε τα μπισκότα και αφού τα ανακατέψετε καλά με το μείγμα και τα καρύδια τυλίξτε το γλυκό σε ρολό με σελοφάν και κατόπιν με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το μωσαϊκό να παγώσει στην κατάψυξη για αρκετή ώρα.

Ευχαριστώ την Μ.Δ. για την υπέροχη συνταγή της.