Ζεστή σοκολάτα

2013-07-29 18:24

Η αρχική συνταγή δεν προορίζεται για διατροφή χωρίς γλουτένη αλλά είναι απόλυτα κατάλληλη για Κοιλιοκακικούς.

Υλικά:

  • 1 φλ. γάλα
  • 2 κουτ. σούπας nutella (η συσκευασία αναγράφει ότι δεν περιέχει γλουτένη)
  • λίγη κανέλα


Εκτέλεση:
Βάζουμε το ένα τρίτο του γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω στο αναμμένο μάτι. Έπειτα προσθέτουμε τη nutella και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει τελείως προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθεί όσο θέλουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή:
https://www.e-diet.gr/2012/12/5-eykoles-syntages-gia-zesti-sokolata/

Άλλες συνταγές από την ίδια πηγή:

Πηχτή ζεστή σοκολάτα
Υλικά:

  • σoκολάτα (θα βρείτε σοκολάτα χωρίς γλουτένη με την επωνυμία HOLEX σε διάφορες γεύσεις)
  • Νερό

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό μπρίκι ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό για κάθε 85 γραμμάρια σοκολάτας (αν τη θέλουμε πιο αραιή) ή για κάθε 100 γραμμάρια (αν τη θέλουμε πιο πηχτή). Μόλις ζεσταθεί, συνεχίζοντας να έχουμε το μπρίκι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομματάκια μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι. Σερβίρουμε σε φλιτζάνι με κουταλάκι γιατί είναι πηχτή.

Λευκή σοκολάτα με γάλα, βανίλια και σαντιγί
Υλικά:

  • 3 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί:

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη σκούρα σοκολάτα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελείως. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε το μίγμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας τακτικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 4 μεγάλες κούπες. Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σαντιγί. Τη μοιράζουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με τη σκούρα σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε, βάζουμε μέσα και ένα ξυλάκι κανέλας για το άρωμα.