Κέικ γιαουρτόπιτα
2013-07-17 14:04
Υλικά:
- 4 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη (500 γρ.)
- 1 φαρινάπ χωρίς γλουτένη (500 γρ.)
- 1 κ. γλ. σόδα
- ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (250 γρ.) - σιγουρευτείτε ότι δεν περιέχει γλουτένη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε τη σόδα, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180°C.
Παραλλαγή:
Για σοκολατένιο κέικ αφαιρούμε λίγο από το σύνολο του αλευριού και συμπληρώνουμε με λιωμένη σοκολάτα χωρίς γλουτένη.