Κανταΐφι
Υλικά:
- 1/2 πακέτο φιδές ριζιού WAI WAI
- 1 ποτήρι νερού χοντροκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 πακέτο βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε γύρω στα 3 ποτήρια νερό χωρίς να πάρουν βράση. Βουτάμε στο ζεστό νερό τα κομμάτια του φιδέ, ένα κάθε φορά, και τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί. Προσέχουμε να μην χαλάσει το σχήμα τους επειδή μαλακώνουν αμέσως και να τυλιχτούν στρωτά. Στρώνουμε το φιδέ κατά μήκος του ταψιού και στη μια άκρη βάζουμε μια κουταλιά από τα καρύδια. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τρίψουμε πάνω στα καρύδια κανέλλα. Για να ροδίσουν μπορούμε να βάλουμε πάνω τους μικρά κομμάτια βουτύρου. Ψήνουμε στους 220° C μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5' και μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το κανταΐφι με το σιρόπι.
Παραλλαγές:
Για τραγανό κανταΐφι: Το σιρόπι και το κανταΐφι πρέπει να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία.
Για μαλακό κανταΐφι: Περιχύνουμε με το σιρόπι το κανταΐφι αμέσως μόλις το το βγάλουμε από το φούρνο.
Πηγή:
https://glouteni.blogspot.gr/search/label/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%86%CE%B9
