Τηγανίτες

2013-08-10 20:00
 

Υλικά:

  • αλεύρι χωρίς γλουτένη όσο πάρει (μισό απλό-μισό φαρίνα)
  • 1 αυγο
  • 100 γρ. γαλα
  • λίγη σόδα (αναψυκτικό)
  • λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά ώστε να διαλυθούν και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αλείφουμε το τηγάνι μας με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα μέσα στο τηγάνι. Γυρνάμε τις τηγανίτες και από τη μία και από την άλλη και μόλις γίνουν όσο τραγανές θέλουμε τις βγάζουμε απ' το τηγάνι και συμπληρώνουμε με βούτυρο για τις επόμενες.

 

Μπορούμε να προσθέσουμε μέλι ή και καρύδια.

 

Ευχαριστώ την Μ.Δ. για την βοήθειά της και το σύνδεσμο 

https://glouteni.blogspot.gr/search/label/%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82  για την ιδέα!